YouTube eksperimenterer med foreslåtte videoer

YouTube gjør stadig endringer på plattformen og hvordan videoer promoteres for seere. Nå kan innholdsskaper.no rapportere at et pågående eksperiment på YouTube gjør at man kan justere hvilke typer foreslåtte videoer som dukker opp når man ser en video. Se under for å se hvordan det fungerer. 

Mer fleksibelt system

Når man ser en video på YouTube, får man opp en kolonne med foreslåtte videoer til høyre for videoen (under videoen dersom man er på mobil). Vanligvis kan denne kolonnen med videoer ikke justeres, men nå eksperimenterer YouTube med en funksjon som gjør at man kan velge mellom et par stikkord for å endre de foreslåtte videoene som dukker opp.

På bildet under vises et eksempel på hvordan denne funksjonen ser ut. Her har innholdsskaper.no trykket på For You og YouTube viste deretter forslag til videoer algoritmen tenkte at jeg kunne like. Ettersom videoen som spilles av er en video med avslappende musikk, gir YouTube meg også muligheten til å få opp videoer kun knyttet til avslapning (relaxation).

JUSTERBARE ANBEFALINGER: Ved å velge boblen “For You” får jeg opp videoer som YouTube mener er interessante for meg. Skjermbilde: youtube.com

Hvordan endrer dette brukeropplevelsen?

Det er kun dager siden det ble klart at YouTube eksperimenterer med en sveipefunksjon for å navigere mellom videoer. I tillegg har innholdsskaper.no rapportert at YouTube-innlegg har begynt å vises på forsiden for PC-brukere. Nå blir altså nok en ny funksjon testet ut på plattformen, noe som vitner om YouTubes kontinuerlige utvikling.

Personlig synes jeg introduksjonen av dette boblesystemet er en god idé og jeg håper funksjonen blir værende. Anbefalingssystemet som YouTube har brukt fram til nå fungerer bra, men for min del synes jeg anbefalingene ofte inneholder for mange videoer som ikke er relaterte til det jeg ser på.

Min erfaring er at de foreslåtte videoene ofte domineres av videoer som er “anbefalte for meg”, i stedet for å være relaterte til innholdet jeg ser på. Derfor synes jeg det er spesielt bra med boblen som inneholder et stikkord relevant til videoens innhold. På denne måten kan man enkelt få opp forslag som er relaterte til en video, uten at algoritmen nødvendigvis har markert disse videoene som “anbefalte for meg”.

Hva synes du om denne funksjonen? Synes du det er nyttig eller unødvendig å kunne justere de foreslåtte videoene som beskrevet over?


Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *