Google og WordPress inngår samarbeid

I et blogginnlegg har Google annonsert at de har inngått et samarbeid med Automattic, selskapet bak bloggplattformen WordPress.com, om å skape et publiseringssystem for små lokalaviser ved navn Newspack.

I innlegget deler Google at de har investert 1,2 amerikanske dollar i prosjektet gjennom Google News Initiative, et satsingsområde fra Google med mål om å bygge digitale verktøy for aviser og journalister. Målet med Newspack er å bygge en nyhetsplattform for lokale aviser som tar seg av alt det tekniske rundt det å drive en nyhetsside. Google mener at lokalaviser på denne måten kan legge hovedfokuset på å produsere nyhetsinnhold, i stedet for at hver enkel lokalavis må skape og utforme egne tekniske løsninger for sitt produkt.

Ettersom Newspack vil bli utviklet av Automattic, vil man naturligvis med denne nye plattformen ha tilgang til alle tilleggsprogrammene (plugins) som er utviklet for WordPress. Likevel skal produktet sikte seg inn på å minimere distraksjoner for journalistene i sitt arbeid og bygge inn funksjoner ut ifra bestepraksis i bransjen. Det kan således tolkes det dit hen at målet er at all nødvendig funksjonalitet for lokalaviser vil bli direkte integrert i Newspack og at behovet for eksterne tilleggsprogrammer dermed vil være lavt.

For å utforme denne plattformen og identifisere behovene til lokalaviser, vil Spirited Media og News Revenue Hub bistå prosjektet. Google vil også være rådgiver for prosjektet og det opplyses at utviklingen av produktet starter om et par uker. Plattformen skal etter planen lanseres globalt senere i år.


Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *