Google Assistant er snart tilgjengelig på 1 milliard enheter

Markedet for virtuelle assistenter er i enorm vekst og det satses tungt fra teknologigigantene. Nå har tallene for hvor mange enheter som har Amazons og Googles virtuelle assistenter installert blitt offentliggjort i et intervju med The Wired.

Det er vanskelig å ikke legge merke til konkurransen mellom Amazon og Google. I alt fra musikkstreaming til lagring av data i skyen, kan det virke som om Amazon og Google kontinuerlig utvikler konkurrerende produkter.

Et av markedene det satses tungt på er utviklingen av virtuelle assistenter, altså programmer som har som mål å gjøre hverdagen lettere for brukere ved at de rett og slett kan snakke med enhetene sine. Siden 2016 har Google frontet sin assistent ved navn Google Assistant, som kan sees på som en videreutvikling av den tidligere funksjonen Google Now.

På den andre siden, har konkurrenten Amazon satset tungt på sin egen assistent, Amazon Assistant, siden lanseringen av den smarte høytaleren Amazon Echo i 2014.

ENORM SUKSESS: Både Google og Amazon har gjort stor suksess med sine smartenheter. Her er Google Home Mini avbildet. Foto: Colin Hui / Shutterstock.com

I to nylige intervjuer med The Verge, har Google og Amazon delt antallet enheter som har sine respektive virtuelle assistenter installert. Her kom det fram at det innen utgangen av januar 2019 vil det være hele 1 milliard enheter med Google Assistant installert. Til orientering var det tilsvarende tallet 500 millioner i mai, 2018, noe som illustrerer den voldsomme økningen det siste året.

Opphavet til Googles enorme tall kommer i stor grad av at alle Android-enheter blir levert med Google Assistant forhåndsinstallert. Dette påpeker visepresidenten til Google Assistant, Manuel Bronstein, i intervjuet med The Verge ved å si at størsteparten av milliardmilepælen kommer som et resultat av Android. Han legger i midlertidig til at smarthøytalere og smartenheter til hjemmet utgjør en økende andel av dette tallet.

STOR VEKST: Det er uklart hvor mange aktive brukere Google Assistant har, men visepresident Manuel Bronstein viser til en firedobling i løpet av 2018. Foto: violetkaipa / shutterstock.com

I intervjuet kommer det også fram an at antall aktive brukere av Google Assistant har blitt firedoblet det siste året.

I motsetning kom det frem at Amazon har solgt 100 millioner enheter med Amazon Alexa installert, noe som også er et enormt tall på få år. Det blir spennende å følge utviklingen til Amazons og Googles virtuelle assistenter og smartenheter gjennom 2019.

Denne uka avholdes den årlige konferansen CES 2019 (Consumers Electronics Show) fra tirsdag 8.januar til 11.januar. Med den store satsingen til Google og Amazon, skal man ikke se bort fra at nye tall blir offentliggjort i tillegg til andre spennende nyheter.


Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *